Příběh světoznámé značky Bombay Sapphire začíná už v roce 1761, kdy si z původního mlýna ve Warringtonu vytvořil svůj sen Thomas Dakin, když založil ginovou destilerii.
Název „Sapphire“ pochází ze Srí Lanky, odkud vzešel věhlasný 182 karátový safír, zvaný „Hvězda Bombaje“ (Star of Bombay). Označení „Bombay“ už jen potvrzuje velkou oblíbenost ginu v období, kdy byla Indie britskou kolonií.
Základem tohoto fantastického ginu je 10 botanicals, které se podílejí na hořkosti a typicky jemné chuti destilátu. Jsou jimi italský jalovec a oddenek kosatce, čínská lékořice a skořice, marocká semena koriandru, španělská citronová kůra a mandle, jávský pepř kubéba a rajská zrníčka ze západní Afriky. Výsledná směs se ředí vodou z přehradní hráze Vyrnwy ve Walesu.
Obsah každé stylově modré lahve s podobiznou královny Viktorie se vyrábí procesem zvaným „vapour infusion“, neboli plynnou infuzí. K tomu slouží destilační zařízení Carter Head, které je umístěné v měděném koši s otvory přímo v hrdle hlavního varného kotle. Byliny se tedy nevaří přímo ve směsi, ale prochází jimi alkoholové páry a ty tak získávají své jedinečné aroma.